Як зробити Пиріг Коврижка з яблучним повидлом рецепт простий в духовці. Це теж саме що і пряник. Тільки великий пряник. Ароматна, м’яка і смачна. В даному випадку ніжніше і легшим пряника. У нашій родині ця випічка найчастіша в зимовий сезон. Скільки не приготуй-завжди мало. Замість повидла можна використовувати варене згущене молоко, будь-джем, конфітюр.
Інгредієнти
✔️ тісто:
170 г цукру,
80 г меду,
2 яйця,
130 г вершкового масла кімнатної температури,
1 ч. ложка соди,
460 г борошна,
суміш прянощів за Вашим смаком (у мене: 0,5 ст. л. кориці, 1 ч. л. імбир, бадьян 1 шт,1/4 ч. л. мускатного горіха, дві гвоздики, трохи анісу…всі цілі прянощі смолола в ступці).
✔️начинка:
400 г повидла, або вареного згущеного молока, або будь-яка інша начинка на ваш смак.
✔️глазур:
15 г води,
50 г цукрової пудри
Пиріг Коврижка з яблучним повидлом покроковий рецепт
1. Цукор, яйця, масло, соду, прянощі і мед перемішати і поставити на водяну баню хвилин на 10 періодично заважаючи. Маса буде піниться, тому беріть ємність по-більше. Прибрати масу з лазні і відразу додати половину борошна, ретельно перемішати. Остудити до теплого. Потім в остигле тісто додати решту борошна і вимісити нетуге, еластичне тісто. Розділити на дві частини ( у мене одна частина тесту більше на 100 м, вона піде на низ пряники).
2. більшу частину тіста Розкачати на пергаменті. Я розкачувала приблизно 35 см в довжину і 27 см в ширину. Перекласти корж разом з папером на деко. Нанести начинку, розрівняти, залишити приблизно по 2 см з кожної сторони без повидла. Розкачати на пекарської папері верхній корж розміром як начинка. І разом з пергаментом на якому його розкатували, викласти начинку, пергамент повинен бути згори. Потім папір убрать.
3. З боків тісто защипнути і випікати в розігрітій до 180 гр духовці хвилин 20. Як почне румянится-готово.
4. Хвилини за дві до готовності пряники зробити глазур. Для цього воду і цукрову пудру проварити 1-2 минуты.
5. Гарячу коврижку покрити глазур’ю. Важливо глазур наносити на коврижку відразу з духовки і гарячим сиропом. Тобто вийняли коврижку, зняли з вогню глазур і відразу промазали верх пирога. Остудити пиріг до кімнатної температури і можна заварювати чай.