Пиріг з курагою або чорносливом

Як зробити пишний Пиріг з курагою або чорносливом рецепт в духовці.

Інгредієнти

на форму діаметром 18см (2 пирога)

Тісто:
Борошно – 250 гр
Разрызлитель – 1ч.л.
Сухі дріжджі – 9 гр
Цукор – 30 г
Ванільний цукор – 1 год.л. або щіпка ваніліну
Сметана або йогурт – 130 гр
Яйце – 2шт.
Вершкове масло – 70 г
Сіль – щіпка

НАЧИНКА:
Курага/чорнослив – 300 гр
Цукор – 50гр (можна більше/менше або без цукру)
Вершків будь-якої жирності/молоко – 10-50гр (за смаком або без вершків)

КРИХТА:
холодне Вершкове масло – 60 гр
Цукор – 60 г
Борошно – 80 гр

Пиріг з курагою або чорносливом покроковий рецепт

1. Яйця + цукор + дріжджі розмішати вінчиком. Додати сметану, вершкове масло, розпушувач, сіль, ванільний цукор і перемішати віночком. Додати борошно і вимісити ложкою, потім руками. Накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1 годину (у мене це тепла духовка). Розділити тісто на 2 частини, розкачати кульки, викласти у форми і зробити невеликі бортики для начинки.
2. КРИХТА: всі інгредієнти змішати і перетерти холодне масло в однорідну крихту. НАЧИНКА: Курагу промити, обдати окропом і залишити в ньому на 15 хвилин. Злити воду, дрібно нарізати, додати цукор і перемешать.
3. На цьому етапі можна влити вершки збити блендером до однорідності. Рівномірно розподілити начинку на пиріг, краї трохи защипить на начинку і зверху посипати крихтою. Запікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С орієнтовно 30 минут.