Пиріг Різдвяна зірка з начинкою

Як смачно зробити Пиріг Різдвяна зірка з начинкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Самий затишний святковий рецепт — різдвяна зірка! ⭐️Мені завжди приємно читати ваші добрі слова і бачити ваші смачні відгуки! 🌲Дякуємо за вашу активність і увагу, обов’язково збережіть цей пост!

Інгредієнти

«Саф-Момент» дріжджі швидкодіючі – 5 г (1/2 уп.)
борошно – 320 р
молоко тепле – 180 р
сіль – 3 р
цукор – 70 г
1 яйце
масло вершкове – 60 р
1 яйце + 15 г молока для змазування поверхні

Начинка (на вибір):
Цукор + кориця/ джем / шоколадна паста
Я використовувала журавлинний джем

Пиріг Різдвяна зірка з начинкою покроковий рецепт

1. Дріжджі розчиніть в теплому молоці і дайте суміші постояти 5 – 10 хвилин. В дріжджову суміш, додайте сіль, цукор, яйце, борошно, розм’якшене вершкове масло, все добре перемішайте і замісіть м’яке тісто. Добре вимішане тісто накрийте плівкою і залиште на бродіння в тепле місце на 40 – 60 хвилин. При необхідності робіть обминки кожні 30 хвилин. Подпылите робочу поверхню мукой.

2. Добре выброженное тісто поділіть на 2 частини, округліть. Розкачати кожну кульку в плоску тонкий коржик. Деко застеліть пергаментом. Викладіть 1 пласт тіста і змастіть його поверхню джемом\шоколадною пастою. Зверху викладіть 2 пласт. У центр кола з тіста помістіть чашку дном вверх.

3. Злегка притисніть її, щоб на тесті залишився чіткий малюнок. Поділіть коло на 16 рівних частин і розріжте скребком, не заходячи за межі внутрішнього кола. Візьміть в руку 2 смужки тіста, рухом від себе скрутіть їх в джгути. Кінці з’єднайте між собою. Таким чином, у вас вийде «промінь» звезды.

4. Повторіть операцію з усіма джгутами. Готову «зірку» накрийте плівкою і приберіть в тепле місце на 20 – 30 хвилин. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 25 хвилин. Після випічки дайте виробу охолонути, а потім посипте цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇