Пиріг шарлотка на вершках з яблуками

Готувати всім!!! Ну, дуже смачна, ніжна і ароматна шарлотка на вершках!🍎🍏🍎З нетерпінням буду чекати на ваші відгуки)) Як зробити Пиріг шарлотка на вершках з яблуками рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

3 яйця
200 р цукру
Щіпка солі
700 г яблук(4-5 шт)🍎
Ваніль(щіпка)
або ванільний цукор (8 г)
Цедра половини лимона 🍋
180-200 мл вершків будь-якої жирності(у мене 33%)
230-250 г борошна
1,5 ч. л розпушувача (7-8 г)

Пиріг шарлотка на вершках з яблуками покроковий рецепт

1. Яблука очистити від шкірки і нарізати великими кубиками, із загальної маси борошна взяти 1-2 ст. л борошна, обсипати яблука. Яйця з цукром, ваніліном і сіллю збиваємо протягом 5 хвилин, маса повинна вболівати і повільно стікати з віночка. Додаємо цедру лимона або апельсина, вливаємо вершки, перемішуємо на середній скорости.

2. змішуємо Борошно з розпушувачем і по ложці додаємо в взбиваемую масу. У готове тісто додаємо яблука, акуратно перемішуємо лопаткою. Форма для випікання може бути прямокутною 30х22 або круглої 24-26(у мене форма діаметром 25 см) Змащуємо форму злив. маслом, присипаємо борошном, викладаємо тісто(до речі, тісто у мене вийшло густуватим, я додала 250 г борошна, треба було все ж 230 г з моєю мукою).

3. Тісто розрівнюємо і выпеваем в розігрітій до 180С духовці 35-40 хвилин. Я випікала 30 хвилин і в серединці шарлотка не пропеклась, тісто було трохи сирим, я як на зло, не перевірила шпажкою! Не допускайте моїх помилок! Шарлотку можна присипати цукровою пудрою і подавати -з вершками вона виходить з особливо ніжною, смачної і ще подобаються цитрусові нотки 🍋