Як приготувати пиріг сирна галета з персиками рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
(одна велика або дві за 21см)
Тісто
• 140г пастоподібного сиру
• 90г сл.масла
• 25г сах.пудри
• 1г солі
• 1 яйце С1
• 200г борошна
Начинка
• 20г мигдальної крихти
• 12г кукурудзяного крохмалю
• Цукор в залежності від солодощі фруктів (3ст.лож.)
• 700г персиків
• Мигдальні пелюстки для обсипання
• Трохи молока
Пиріг сирна галета з персиками покроковий рецепт
1. Тісто замішую в деже міксера. Холодне сл.масло натерти на тертці, додати сир, сіль, цукрову пудру, яйце, борошно і швидко вимісити ніжне, але не липнущее тісто. Загорнути в плівку, прибрати в холодильник хвилин на 15, поки буде готуватися начинка. Персики нарізати на часточки. Тісто тонко розкачати в коло відразу на килимку для випічки або на папері для выпечки.
2. Не доходячи до краю, посипати мигдальною стружкою. Персики обсипати цукром і крохмалем, добре перемішати руками. Викласти на мигдальну крихту. Краї тесту загнути всередину, змастити молоком. Зверху посипати мигдалевими пелюстками. Перенести на деко. Випікати в розігрітій духовці до 180°С 30-40хв., в залежності від размера.
3. Тісто має добре підрум’янитися, а персики пропектися, стати соковитими і м’якими. Якщо персики недостатньо стиглі та соковиті, на 25 хвилині вийміть деко з галетой і добре змастіть зверху водою, вмочуючи в неї кулінарну кисть. Можна ще присипати цукром і допекти. Готову галету трохи остудити і можна ласувати, але і охолола вона теж гарна!