Пиріг «Вишня під снігом» з меренгою

Пиріг «Вишня під снігом» з меренгою рецепт простий 🍒 Як і обіцяла, ділюся з вами смачним рецептом пирога з пісочної основ з соковитою начинки з вишня під повітряної меренгою! Давайте готувати 👌

Інгредієнти

тісто:
150 гр вершкове масло
2 ст л цукор
3 шт яєчний жовток
1,5 ст борошно
1 год л розпушувач

начинка:
500 гр вишня б/к
2-3 ст л цукор
2 ст л крохмаль

меренга:
3 шт яєчний білок
2/3 ст цукор
щіпка солі

Пиріг «Вишня під снігом» з меренгою покроковий рецепт

1. Першим ділом яйця розділити на білки і жовтки. У мисці з’єднати розм’якшене вершкове масло з цукром. По одному додаємо яєчні жовтки. Всипаємо просіяне борошно поступово і розпушувач. Замішуємо м’яке еластичне тесто.

2. Дно форми діаметром 20-22 см застелити пергаментом. Викладаємо тісто і з допомогою рук розподіляємо по дну форми, формуючи бортики. Вишню без кісточок ( якщо у вас заморожена, попередньо розморозити, злити рідину).

3. Додаємо цукор і крохмаль, перемішати. Викладаємо начинку на тісто. Відправляю в розігріту духовку 180 градусів на 20-25 хвилин. Тим часом готуємо меренгу. Білки збити міксером з дрібкою солі, потім поступово всипаємо сахар.

4. Збити до стійких пік. Викладаємо меренгу поверх пирога, рівномірно розподіляємо. За допомогою ложки можна зробити рисунок.

5. Духовку зменшуємо до 160 градусів і випікаємо ще 15 хвилин. Даємо повністю охолонути. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇