Як смачно зробити Пиріг з грибами заливний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Начинка:
150 цибулі
300 г свіжих печериць
300 г очищеної гарбуза (можна замінити картоплею)
3 великих зубчики часнику
сухий часник, пажитник
сіль, перець
1 ст. л. рослинного масла
100 г сиру (використовувала сир гауда) за бажанням
Тісто:
3 великих яйця
0,5 ч. л. солі
каррі
300 г сметани (або 100 г сметани, 200 г кефіру чи йогурту)
50 г манної крупи
150 г борошна
1 ч. л. розпушувача з гіркою
Пиріг з грибами заливний покроковий рецепт
1. Приготувати начинку (я готувала напередодні). Цибулю нарізати кубиками і припустити в рослинному маслі до м’якості. Додати нарізані пластинками гриби, посолити, готувати до виділення рідини. Додати натерту на крупній тертці гарбуз, перемішати. Приправити, тушкувати під кришкою до м’якості гарбуза. Зняти кришку, випарувати рідину. Довести начинку до смаку і остудити. Для тіста яйця злегка збити віночком з сіллю, спеціями, сметаной.
2. Всипати манку, розмішати, залишити хвилин на 15. Всипати борошно і розпушувач, розмішати вінчиком до зникнення грудочок. Тісто як на тонкі оладки, ллється, але повільно. Половину тіста вилити в силіконову форму діаметром 24-26 см, розрівняти. Розподілити по тесту начинку, посипати сиром. Якщо начинка досить охолола, можна перемішати сир з начинкою. Залити рештою тестом, розмазати. Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160°С) до золотистого цвета.
3. Дати трохи охолонути і вийняти з форми. Я хотіла посипати заготівлю кунжутом, але забула. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍Приготувати начинку (я готувала напередодні). Цибулю нарізати кубиками і припустити в рослинному маслі до м’якості. Додати нарізані пластинками гриби, посолити, готувати до виділення рідини. Додати натерту на крупній тертці гарбуз, перемішати. Приправити, тушкувати під кришкою до м’якості гарбуза. Зняти кришку, випарити жидкость.
4. Довести начинку до смаку і остудити. Для тіста яйця злегка збити віночком з сіллю, спеціями, сметаною. Всипати манку, розмішати, залишити хвилин на 15. Всипати борошно і розпушувач, розмішати вінчиком до зникнення грудочок. Тісто як на тонкі оладки, ллється, але повільно. Половину тіста вилити в силіконову форму діаметром 24-26 см, розрівняти. Розподілити по тесту начинку, посипати сыром.
5. Якщо начинка досить охолола, можна перемішати сир з начинкою. Залити рештою тестом, розмазати. Випікати пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160°С) до золотистого кольору. Дати трохи охолонути і вийняти з форми. Я хотіла посипати заготівлю кунжутом, але забула. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍