Пиріг з кабачками, рікоттою, ковбасою та яйцем в духовці

Пиріг з кабачками, рікоттою, ковбасою та яйцем в духовці простий рецепт. Пиріг з цукіні і гострої ковбаскою може стати початком трапези у вигляді холодної закуски, а в парі з хрусткими салатними листям претендує і на основне блюдо!

Класичний французький флан – це солодке яєчне блюдо, але я зустрічала і овочеві варіанти, вони мені подобаються куди більше.

Навіть затяті ненависники всього кабачкового завжди із задоволенням ласують фланом. Смак сиру і ковбасок грайливо вуалює овочеву ноту цукіні. А ще це відмінний спосіб утилізації різних залишків твердого сиру, завжди виходить трохи різний, цікавий смак.

Інгредієнти

🔸2 середніх цукіні
🔸2 ст л оливкової олії
🔸1 велика цибулина
🔸70 гр гострої ковбаски
🔸сік половини лимона
🔸4 яйця
🔸150 гр рікотти
🔸2 ст л кукурудзяного крохмалю
🔸100 гр твердого сиру
🔸щіпка мускатного горіха

Флан з кабачками, рікоттою, ковбасою і яйцем в духовці покроковий рецепт

1. Цукіні натерти на крупній тертці, посолити, злити воду. Цибулю і ковбасу дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії до прозорості цибулі. Додати цукіні і пару хвилин прогріти. Влити лимонний сік і дати трохи остыть.
2. Яйця змішати з рікоттою і крохмалем, а потім всипати натертий на дрібній тертці твердий сир і мускатний горіх. З’єднуємо разом овочеву і сирно-яєчну смесь.
3. Випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин. Залежить від вашої духовки і форми, в керамічній формі готується довше, ніж у силіконовій, але рівномірніше. У маленьких кексовых формах теж виходить отлично.

4. Дайте охолонути, в ідеалі залишити в холодильнику на ніч, але мені це ніколи не вдається, тому ми часто користуємося зовсім кремовим фланом.