Пиріг з курагою і родзинками на топленому молоці і ряжанці

Як зробити Пиріг з курагою і родзинками на топленому молоці і ряжанка рецепт в духовці простий. Великдень вже зовсім скоро, тому прийшов час святкових рецептів. Здобний вінок відмінний варіант прикрасити стіл, ну і звичайно ж, він дуже смачний.

Інгредієнти

– тепле молоко 200 мл,
– ряжанка 100 мл,
– яйце куряче 1 шт.,
– цукор 90 гр.,
– дріжджі 6 гр.,
– борошно 550 гр.,
– сіль щіпка,
– масло вершкове м’яке 50 гр.,
– горілка 1 ст. ложка (випічка довше залишається свіжою)
+
Курага 150 гр.,
Ізюм світлий 70 гр.,
Абрикосовий джем 50 гр.

Пиріг з курагою і родзинками на топленому молоці і ряжанка покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо цукор і дріжджі. Залишаємо на 15 хв. Відправляємо всі продукти у велику ємність і замішуємо м’яке тісто. Зробити це потрібно дуже добре, протягом 15 – 20 мин.
2. Залишаємо в теплому місці на 1,5 години. Сухофрукти заливаємо окропом на 15 хв. Пробиваємо блендером в якусь пасту. Додаємо джем. Готове тісто розкачуємо товщиною 0,5 див. прямоугольник.

3. Розподіляємо начинку і звертаємо рулет. Закриваємо його в кільце і нарізаємо на 16 частин. Кожну трохи розгортаємо. Змащуємо жовтком. Випікаємо при 160°С до золотистого цвета.