Пиріг з лаваша з сиром, сиром і кефіром

Ви давно просили – швидкий Пиріг з лаваша з сиром, сиром і кефіром рецепт простий в духовці 😋. Готується дуже просто👌Для любителів сирною випічки👍Зберігайте, ставте лайк ❤ , так я зрозумію, що моя робота цікава❤

Інгредієнти

Лаваш тонкий (упаковка)
2 пачки сиру (400 г)
3 яйця
300г кефіру, сметани, йогурту тощо)
100-150г сиру (твердий, сулугуні)
Сіль за смаком
Можна зелену цибулю, кріп
Можна кунжут, мак для посипання

Пиріг з лаваша з сиром, сиром і кефіром покроковий рецепт

1. Духовку включити на 180° Змішати 200г кефіру, сир, сіль, 2 яйця, натертий на тертці сир, трохи сиру можна залишити для верху. Якщо ви хочете солодкий пиріг, то додайте 50-60г цукру. Якщо у вас закусочний варіант – додайте дрібно нарізану зелень. В упаковці зазвичай 2 тонких лаваша.

2. Вирізати з них ножицями 2 прямокутника за розміром дека або великого блюда для запікання. Один прямокутник буде низом пирога, другий – верхи. А обрізки – внутрішні шари. Змастити вершковим маслом форму або пергамент на деко. Викласти перший прямокутник лаваша.

3. Змастити начинкою тонким шаром. З обрізків зробити другий шар лаваша. Знову змастити начинкою. І так зробити кілька шарів, промазанных сирною начинкою. Накрити другим прямокутником. Змішати решту 50г кефіру і 1 яйце. Промазати цією сумішшю верх пирога.

4. Можна присипати сіллю, сиром, кунжутом або маком. Випікати при 180° близько 20-30 хвилин, перевіривши його розрізом в центрі – якщо рідини немає, то готовий. Час залежить від товщини пирога.
5. У мене був товстий пиріг, я збільшувала порцію. Тому турбувався він близько 40-50 хвилин. Якщо робити на деку, то зазвичай це 20 хвилин. Якщо у вас швидко верх зарум’яниться, накрийте його фольгою і печіть далі. Приємного апетиту❤