У прохолодний осінній ранок хочеться випити чай з шматочком смачного пирога🍁 Сьогодні ділюся рецептом пирога з ягодами. Пиріг дуже легкий у приготуванні і дуже смачний. Як зробити Пиріг з рікоттою і ягодами рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
ТІСТО на форму 18 см
100 грам вершкового масла 82%
100 грам борошна
20 грам будь горіховою борошна
1 яйце
35 грам цукру
5 грам розпушувача
Сіль
⠀
НАЧИНКА
250 грам сир Рікота
1 яйце
50 грам цукру
100 грам будь-які ягоди
5 грам крохмалю
Цедра лимона або ваніль.
Пиріг з рікоттою і ягодами покроковий рецепт
1. Перетираємо холодне вершкове масло з борошном, розпушувачем і горіхової борошном у дрібну крихту. ⠀ Холодне яйце з цукром і сіллю можна добре перемішати віночком або міксером, не довго, головне щоб цукор почав розчинятися. ⠀
2. Яйце виливаємо в готову крихту і дуже швидко перемішуємо. ⠀ Ставимо форму на пергамент і формуємо дно і бортики нашого майбутнього пирога. Бортик висотою 3-4 див. Ставимо форму в холодильник і робимо начинку.
3. НАЧИНКА.
Яйце перемішуємо з цукром і крохмалем, і додаємо сир. Можна все перемішати міксером на мінімальний швидкості. Додаємо ягоди. Викладаємо у форму з тестом і ставимо в розігріту духовку 180 градусів. Випікаємо до золотистого кольору бортиків. ⠀ Даємо готового пирога добре охолонути, прикрашаємо ягодами і присипаємо цукрових пудрой.
Яйце перемішуємо з цукром і крохмалем, і додаємо сир. Можна все перемішати міксером на мінімальний швидкості. Додаємо ягоди. Викладаємо у форму з тестом і ставимо в розігріту духовку 180 градусів. Випікаємо до золотистого кольору бортиків. ⠀ Даємо готового пирога добре охолонути, прикрашаємо ягодами і присипаємо цукрових пудрой.