Як приготувати дуже смачний Пиріг з варенням і пісочним тістом крихтою в духовці рецепт простий. Можливо, трохи схожий на мій улюблений «Польський яблучний пиріг» 🥧.
Інгредієнти
яєчні жовтки-3 шт.
цукор 100 р
масло вершкове (дістати за годину до приготування з холодильника) 225 р
борошно 450 г
сода 1/4 ч. л. (можна замінити на розпушувач)
сіль щіпка
джем ЗА СМАКОМ
(або фрукти з варення, або шоколадна паста….)
Пиріг з варенням і пісочним тістом крихтою в духовці покроковий рецепт
1. Жовтки збити з цукром до просвітлення маси (не потрібно чекати повного розчинення цукру); додати шматочки вершкового масла з’єднати масло з яєчною масою. Додати борошно з содою (розпушувачем) і сіллю. Замісити тісто. Викласти на робочу поверхню і розділити на дві нерівні части…
2. Сформувати з тіста дві «коржі», загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку мінімум на 6 годин (але, можна і довше!) Форму для пирогів (діаметром 26-28 см) при необхідності змастити маслом і присипати борошном; більшу частину тіста натерти на крупній тертці, викласти у форму і розподілити рівномірному шаром руками, сформувавши невеликий бортик (1-1,5 см) По тесту розподілити начинку)))
3. У моєму випадку, це абрикосовий джем 🍑🍑🍑 Зверху викласти «крихту» з натертого залишився тесту. Розподілити. Випікати в розігрітій до 180 гр духовці 30-35 хв. (стежимо за своєю духовці 👍🏻) 6. Остудити. Перекласти на сервірувальну блюдо.