Смачний пиріг зі сливами і безе простий рецепт.
Інгредієнти
Бісквіт:
сливи з кісточками – 600 гр.,
яєчні жовтки – 8 шт.,
борошно – 110 гр.,
цукор – 100 гр.,
тепла вода – 50 мл,
крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 30 гр.,
олія рослинна рафінована – 10 гр.,
ванільний цукор – 8 гр.,
розпушувач – 5 гр.
Безе:
цукор – 150 гр.,
яєчні білки – 140 гр. (від 5 яєць),
крохмаль – 30 гр.
Пиріг зі сливами і безе покроковий рецепт
1. Для початку разрежем сливи навпіл і виймемо кістка. Займемося приготуванням тіста. У жовтки додаємо цукор і ваніль, збиваємо до білого, потім вливаємо теплу олію і воду, також взбиваем.
2. Сухі інгредієнти просіваємо через сито. Додаємо в нашу яєчну масу в кілька заходів, перемішуючи лопаткою. Виливаємо тісто у форму, вистелену пергаментом, зверху кладемо сливи шкіркою вниз.
3. Випікаємо 35 хвилин при 180 градусах. Готуємо безе. Збиваємо білки до білої маси, поступово всипаємо цукор, продовжуючи збивати миксером.
4. Далі додаємо крохмаль, перемішуємо лопаткою і знову трохи збиваємо міксером. Виймаємо бісквіт з духовки, зверху викладаємо білки і випікаємо ще 20-25 хв. при 150% градусах.