Пиріг зі сливою з мигдалем

Як смачно зробити Пиріг зі сливою з мигдалем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Так все-таки як правильно сливовий пиріг або сливовий? Точно знаю, що пиріг виходить відмінний, тому йдемо готувати.

Інгредієнти

(форма 19 см):

•400 грам сливи
•65 грам м’якого вершкового масла
•2 яйця
•90 грам цукру
•110 грам борошна
•5 грам соди
•1 пачка ванільного цукру
•50 грам йогурт/сметана

Для посипання:
•1-2 столові ложки цукру
•10 грам пелюстки мигдалю

Пиріг зі сливою з мигдалем покроковий рецепт

1. Видаляємо кісточки із слив і розрізаємо їх на четвертинки. Для тіста збиваємо масло з цукром до кремоподібного стану. Додаємо яйця по одному і продовжуємо збивати. Додаємо йогурт, перемешиваем.

2. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, ванільний цукор і добре перемішуємо. Перекладаємо тісто в форму, вирівнюємо. Зверху викладаємо сливи і трохи з вдавлюємо в тісто. Не занурюємо полностью.

3. Посипаємо сливи цукром, потім пелюстками мигдалю. Ставимо в розігріту до 175 градусів духовку і випікаємо 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, при виході з тіста, вона повинна бути сухой.

Відео рецепт 👇