Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді на кефірі на дріжджах

найсмачніші пиріжки з картоплею принесла. Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді на кефірі на дріжджах простий рецепт домашній. М’які, неймовірно смачні, такі повітряні 🤤, загалом, обов’язково спробуйте, дорогі мої, вони нереальні 😍

Інгредієнти

мука (близько 1 кг або трохи більше або менше, визначитеся по консистенції тесту )
1 столова ложка сухих дріжджів
3 ст/л мацун або кефір
2,5 склянки води (теплою)
1,5 столових ложки солі
1 чайна ложка цукру
4 ст/л рослинне масло

Для начинки

варену картоплю
Цибулю (або смажені або свіжі, як ви любите більше)
трохи меленого чорного перцю, аджику
Зелень-асорті
Рослинна олія
20 г вершкове масло

Пиріжки з картоплею, смажені на сковороді на кефірі на дріжджах покроковий рецепт

1. У теплу воду додаємо цукор, дріжджі, мацун, перемішаємо. Потім додаємо масло і поступово додаємо борошно і сіль, замішуємо не туге, м’яке тесту. Залишаємо тісто в теплому місці подниматься.
2. В цей час готуємо начинку: картоплю заздалегідь варимо. Потім всі зазначені інгредієнти приєднуємо і все гарненько раздавливаем до однорідності 👌

3. Тісто один раз обминаємо, відправляємо назад в тепле місце. Готове тісто ділимо на шарики.
4. Розплющуємо кожен кульку в коржик, всередину кладемо ложку начинки, защипуємо краю і сплющує в руках.

5. Смажимо пиріжки на рослинному маслі з двох сторін на помірному огне.