Пироги коржі дива з мясом, гарбузами, цибулею і волоськими горіхами

Як смачно зробити Пироги коржі дива з м’ясом, гарбузами, цибулею і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зазвичай з гарбуза я готую тонкі афарар, а в цей раз зробила диву типу пирогів.

Інгредієнти

для тесту:
Борошно – 800 гр
Молоко – 250 мл
Сметана – 150 гр
Дріжджі – 1 ч. л з гіркою
Сіль – 1 ч. л
Рослинна олія – 1 ст. л

для начинки:
Гарбуз – 1,500 кг
Сушене м’ясо – 250 – 300 гр
Цибуля – 2 шт
Волоські горіхи – 150 гр
Топлене масло для обсмажування
Сіль, перець, кмин за смаком

Пироги коржі дива з м’ясом, гарбузами, цибулею і горіхами покроковий рецепт

1. Для початку замішуємо м’яке тісто. У тепле молоко додаємо дріжджі, перемішуємо. Через пару хвилин вливаємо молоко з дріжджами в борошно, додаємо сіль, сметану, замішуємо тісто. По ходу додаємо теплої води стільки, скільки візьме борошно. У самому кінці додаємо рослинне масло і вимішуємо тісто. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце на 1 час.

2. Готуємо начинку. Гарбуз очищаємо, натираємо на крупній тертці. М’ясо подрібнюємо на дрібні шматочки. У сковороду з м’ясом наливаємо 300 мл води і варимо. Коли вода випарується, додаємо масло і цибулю. Обсмажуємо до м’якості цибулі. М’ясо з цибулею з’єднуємо з гарбузом, додаємо горіхи, сіль, спеції і перемішуємо. Начинка готова.

3. Тісто ділимо на три частини. Кожну з яких ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину для основи, а меншу – для верху. Розкачуємо підстава, вистилаємо його на деко і заповнюємо начинкою. Потім розкачуємо верх, закриваємо їм начинку і закріплюємо края.

4. По серединці робимо дірочку і змащуємо збитим яйцем. Ставимо в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку до рум’яного кольору. Готові диву змащуємо вершковим маслом. Всім приємного апетиту і прекрасного настроения.

Відео рецепт 👇