Пишні оладки на кефірі з содою, з яйцем

Сьогодні дуже простий рецепт пишних і смачних оладок. Часто в холодильнику бувають залишки не дуже свіжого кефіру або молока. Готуємо пишні оладки на кефірі з содою, з яйцем рецепт. Викидати шкода. Зазвичай я печу млинці. Але тепер візьму на озброєння і цей рецепт. А ви часто викидаєте продукти або намагаєтеся по-максиму використовувати, навіть не дуже свіжі?

Інгредієнти

Кефир-250г
Яйцо-1шт.
Сахар-30-40г
Соль-1/3ч.л.
Мука-240г
Сода-1/2ч.л.

Пишні оладки на кефірі з содою, з яйцем покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Змішуємо кефір, яйце, цукор і сіль і злегка збиваємо. Вводимо частинами просіяне борошно і перемешиваем.
2. В самому кінці додаємо соду і перемішуємо, рівномірно розподіляючи по тесту. Даємо тісту постояти 15 хвилин, за цей час воно повинно стати більш жидким.
3. На розпечену сковороду наливаємо олію, викладаємо тісто у формі оладок з допомогою ложки або кондитерського мішка і обсмажуємо з обох сторон.
4. Подавати такі оладки краще в теплому вигляді з додаванням меду, варення, згущеного молока або карамелі на ваш вкус.