Інгредієнти
Соус перипад:⠀
цибуля (великий) – 1шт⠀
морква (середня) – 1шт ⠀
помідори(великі)- 3 шт⠀
часник – 3 зуб⠀
перець болгарський – 1шт⠀
селера – 2 стебла ⠀
петрушка – 30 гр⠀
спеції: чебрець, чорний перець, сухий базилік, сіль⠀
⠀
Ароматне масло:⠀
цедра 1 лимона⠀
базилік – 0.5 пучка⠀
часник⠀
масло ⠀
⠀
Овочі для рататуя:⠀
кабачок – 2 шт⠀
баклажан – 2шт⠀
помідор – 6 шт⠀
Рататуй Кабачок Баклажан Помідор в духовці покроковий рецепт
На помідорах робимо надрізи хрест-навхрест, потім кладемо їх в окріп на 2-3 хвилини. Далі знімаємо шкірку і нарізаємо їх м’якоть невеликими кубиками.⠀ Болгарський перець, не зрізуючи з нього плодоніжку, запікаємо в розігрітій до 220°С духовці близько 15-25 хвилин до чорних підпалин на шкірці.
Далі чистимо від шкірки, видаляємо насіння і плодоніжку, нарізаємо м’якоть дрібними шматочками. У сковороді розігріваємо рослинне і вершкове масло й обсмажуємо нарізану цибулю до прозорості. Помішуємо лопаткою, щоб не пригорів.⠀Далі додаємо селеру і моркву, часник мелконарубленный і смажимо до готовності.
Додаємо в сковороду нарізані помідори й тушкуємо все на невеликому вогні близько 8-10 хвилин. Додаємо до наших овочів подрібнений болгарський перець, солимо, приправляємо перемішуємо і тушкуємо ще 3-5 хвилин , в самому кінці додаємо мелконарубленную петрушку.
Готуємо ароматне масло: у мисці змішуємо олію, подрібнений часник, спеції і соль.
Помідори, кабачки, баклажани миємо, обсушуємо й нарізаємо завтовшки 3-4 мм Беремо форму для запікання з високими, на дно форми викладаємо соус, поверх соусу викладаємо, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків і баклажанів.
Овочі до половини повинні бути занурені в соус. Зверху овочі поливаємо олією з часником і травами. Накриваємо форму фольгою й запікаємо при 200°С 1 годину, потім знімаємо фольгу і запікаємо овочі ще 20-30 хв⠀
Відео рецепт 👇