Пхали з буряка з горіхами по грузинськи класичне

Як зробити Пхали з буряка з горіхами по грузинськи класичний рецепт простий.

Інгредієнти

▫️Буряк — 350 р
▫️Волоські горіхи — 150 г
▫️Часник — 3 зуб.
▫️Кінза — невеликий пучок.
▫️1/2 чайної ложки мускатного горіха.
▫️Перець червоний мелений (присипати перед подачею)
▫️Сванская сіль за смаком (можна замінити на звичайний)
▫️Винний оцет — 1 ч. ложка (можна замінити на яблучний)
▫️Зерна граната — для прикраси

Пхали з буряка з горіхами по грузинськи класичне покроковий рецепт

1. Буряк зварити до готовності, остудити, очистити від шкірки. Пропустити буряки через м’ясорубку (найбільша насадка). Часник видавити через прес. Окремо подрібнити на м’ясорубці горіхи, кинзу.
2. Додати до них часник, мускатний горіх, перець, сванскую сіль і хмелі-сунелі. З’єднати буряки і горіхову заправку, перемішати до однорідності. Сформовать невеликі кульки, викласти їх на тарілку і злегка приплюснути сверху.
3. Прикрасити половинкою волоського горіха і подавати, посипати червоним перцем 🌶 поруч можна покласти кілька гілочок кинзы.