різані Томати у власному соку 🥫 Знаєте, як італійські у жерстяних баночках? 🥫 Різані помідори у власному соку на зиму в банках простий рецепт заготівлі. Ось такі! Робити легко, швидко і бюджетно! 🥰 Куди я їх тільки не використовую!
Болоньї, лазанья, різні соуси до м’ясних страв і страв з птиці, каррі, прямо в борщ або голубке, як основу для соусу для піци, 🍕 в яєчню і багато-багато ще куди 🤤 Якщо ви відкриєте книгу з італійської кухні, то майже в кожному рецепті прочитаєте: «візьміть баночку томатів у власному соку». Дуже раджу заготовити їх, поки дешеві помідори. Взимку точно не пошкодуєте!
Болоньї, лазанья, різні соуси до м’ясних страв і страв з птиці, каррі, прямо в борщ або голубке, як основу для соусу для піци, 🍕 в яєчню і багато-багато ще куди 🤤 Якщо ви відкриєте книгу з італійської кухні, то майже в кожному рецепті прочитаєте: «візьміть баночку томатів у власному соку». Дуже раджу заготовити їх, поки дешеві помідори. Взимку точно не пошкодуєте!
Інгредієнти
🍅 1,5 кг помідорів (1)
🍅 750 г помідорів (2)
🧂 1 ч. л солі
Різані помідори у власному соку на зиму покроковий рецепт
1. Помідори (1) нарізати хрест-навхрест і залити окропом на 2-3 хвилини. ⠀ Потім окріп злити, помідори обдати холодною водою. ⠀ Очистити від шкірки і плодоніжки, порізати кубиками.
2. Скласти в сито – хай стікає зайва рідина. ⠀ Помідори (2) пропустити через соковижималку. ⠀ У каструлю вилити сік, додати різані помідори. Посолити. ⠀ Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ~7-10 хвилин. ⠀
3. Розлити в стерильні банки, герметично закрити. Для надійності – укутати в ковдру. ⠀ Спокійно можна зберігати в квартире.
4. З цієї порції вийде 3-4 банку по 0,5 л.
Відео рецепт 👇