Різдвяна кутя з пшениці, маку, горіхів і меду простий рецепт (за старовинним українським рецептом).
Інгредієнти
Пшениця цільнозернові 500гр
Вода – 2,5 л.
Мак – 100 гр
Волоський горіх – 250 гр.
Мед (цукор) – за смаком.
Різдвяна кутя з пшениці, маку, горіхів і меду покроковий рецепт
1. Заготовки:
Пшеницю не промиваючи прожарити в духовці 40 хвилин на 130 с’ – періодично помішуючи.
Горіхи – прожарити в духовці на 130 с’ – 30 хвилин ( перед цим я промиваю і замочую на 3 години, але якщо ви поспішаєте достатньо промити)
Мак залити окропом на 1-3 години
Пшеницю не промиваючи прожарити в духовці 40 хвилин на 130 с’ – періодично помішуючи.
Горіхи – прожарити в духовці на 130 с’ – 30 хвилин ( перед цим я промиваю і замочую на 3 години, але якщо ви поспішаєте достатньо промити)
Мак залити окропом на 1-3 години
2. 1. Пшеницю промити після прожарювання і залишити у воді на 1-2 години.
2. Прокаленные горіхи подрібнити ножем.
3. Мак змолоти в блендері, додавши туди 1 ст. л. цукру і 150 мл води ( можна також розтерти мак в ступці або кавомолці)
4. Пшеницю залити 2,5 л. води, відварити на середньому вогні протягом години помішуючи. Потім трохи остудити.
5. Додати розмелений мак, горіхи і мед або сахар.
2. Прокаленные горіхи подрібнити ножем.
3. Мак змолоти в блендері, додавши туди 1 ст. л. цукру і 150 мл води ( можна також розтерти мак в ступці або кавомолці)
4. Пшеницю залити 2,5 л. води, відварити на середньому вогні протягом години помішуючи. Потім трохи остудити.
5. Додати розмелений мак, горіхи і мед або сахар.
3. Кутя готова, приємного апетиту! За традицією в цей день їдять тільки кутю. Цей рецепт відрізняється поживністю і корисністю. Голодними не будете. Головне, вибрати якісну пшеницю, свіжі горіхи і мак.