Банановий пиріг без глютену з кавової глазурю

Як зробити Банановий пиріг без глютену з кавової глазур’ю простий рецепт.

Інгредієнти

Чашка = 240 мл

ВОЛОГІ ІНГРЕДІЄНТИ:
2 лляних яйця (2 ст л льняної муки + 5 ст л води)
1 чашка бананового пюре (~ 2 середніх банана)
1⁄4 склянки кокосового масла, розтопленого
1⁄4 склянки рослинного молока
1⁄4 склянки кленового сиропу або топінамбура
1⁄4 склянки кокосового цукру
2 ч. л. ванільного екстракту⠀

СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ:
1 + 3⁄4 чашки безглютенової або вівсяного борошна (або пшеничного, якщо вживаєте глютен)
1⁄2 чашки мигдального борошна тонкого помелу
1 ст л меленої кави (сухий, не заварений)
2 ч. л. розпушувача
1/2 год л соди

ЗА БАЖАННЯМ:
1⁄2 чашки волоських горіхів, нарізаних

КАВОВА ГЛАЗУР: (за бажанням)
1⁄4 склянки веганского масла (кокосового або вершкового)
1⁄2 склянки цукрової пудри
1 год л меленого розчинної кави
1/2 ст л кип’яченої води

Банановий пиріг без глютену з кавової глазур’ю покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 175 С. ⠀ Приготуйте лляні яйця: змішавши лляну борошно і воду, залиште на 10 хвилин, щоб загусла. Додайте всі сухі інгредієнти у велику миску і перемішайте. ⠀

2. Коли лляні яйця готові, додайте їх і залишилися вологі інгредієнти в миску і перемішайте. ⠀ Додайте вологі інгредієнти до сухим і перемішайте всі разом. Всипте подрібнені волоські горіхи. ⠀
3. Вилийте у форму для запікання, застелену пергаментним папером. Випікайте 40-45 хвилин або поки зубочистка не буде виходити чистою. Дайте повністю охолонути 🌬 За бажанням покрити кавовій глазурью:

4. ДЛЯ ГЛАЗУРІ: Закип’ятіть воду. З’єднайте кип’ячену воду і розчинну каву; збивайте, поки більша частина кавовій гущі не розчиниться. Додайте розм’якшене масло, цукрову пудру і кавову суміш у невелику миску і перемішайте, поки не утвориться кремоподібна глазурь.

Відео рецепт 👇