Як смачно зробити Різдвяний рулет поліно простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. «Різдвяне поліно»
Інгредієнти
Для бісквіта:
75 г пшеничного борошна
15 г какао-порошку
5 г розпушувача
60 мл молока
30 г вершкового масла
140 г цукру
5 яєць категорії С1
щіпка солі
Для крему:
225 г вершкового масла
2 яйця категорії З
100 г цукру
90 г темного шоколаду, розтопленого
1 ч. л. ванільною настойки
Різдвяний рулет поліно покроковий рецепт
1. Масло дістаньте з холодильника за годину до початку приготування кремі. У просторій мисці змішайте яйця, цукор і ванільну настоянку. Поставте миску на парову баню і перемішуйте до досягнення температури 71С. Зніміть з нагріву і збивайте міксером, поки суміш не досягне кімнатної температури. (Крем можна використовувати відразу ж або зберігати в холодильнику при +4С до 5 днів (в контейнері або у виробі)) Продовжуючи збивати, невеликими порціями додайте масло і в останню чергу – шоколад.
2. Деко розміром 45х30 см застеліть папером для випічки. Духовку розігрійте до 180С. Просійте разом борошно, порошок какао і розпушувач. У маленькій каструлі нагрійте молоко з маслом, щоб масло розтопилося. У великій мисці збийте міксером яйця з цукром до збільшення в об’ємі в три рази. Консистенція маси буде нагадувати збиті вершки. Знову сильно розігрійте масло з молоком. Просійте борошно на поверхню яєчної суміші трьома порціями і обережно перемішуйте каждую.
3. Влийте всю гарячу молочну суміш і обережно, але ретельно перемішайте. Викладіть тісто у форму і розрівняйте. Випікайте 8-10 хвилин, поки бісквіт не буде пружинити при легкому натисканні. Пройдіться ножем уздовж країв гарячого бісквіта і відокремте його від стінок форми. Негайно переверніть бісквіт на лист фольги. Повністю остудіть бісквіт і зніміть з нього папір. Підніміть фольгу і перевернути бісквіт на інший аркуш фольги. Зніміть верхній шар фольги з бісквіту, разом з ним зійде коричнева «шкурка». Змастіть бісквіт кремом і скрутіть рулет, піднімаючи фольгу.