Різдвяний апельсиновий кекс у духовці

Як смачно зробити Різдвяний апельсиновий кекс у духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Різдвяний АПЕЛЬСИНОВИЙ КЕКС

Інгредієнти

Яйця 4 шт.
Вершкове масло 110 р
Цукор 150 г
Ванільний цукор 5 г
Борошно 260 р
Розпушувач 10 р
Апельсин 1 шт.

Для просочення:
Вода 50 мл
Апельсин 1 шт.
Цукор 150 г

Різдвяний апельсиновий кекс у духовці покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром дочиста, додати розм’якшене вершкове масло і ще раз збити. Додати цедру апельсина, сік 1 апельсина і перемішати. Всипати борошно, розпушувач і перемішати до однородности.

2. Форму для випічки змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном. Влити у форму тісто і випікати при температурі 180° протягом 45 хвилин. У цей час приготувати сироп для пропитки.

3. Змішати в сотейнику апельсиновий сік, воду і цукор. Довести до кипіння і варити на середньому вогні протягом 15 хвилин. Готовий гарячий кекс вийняти з форми і полити сиропом. Прикрасити кекс шматочками апельсина або мандарина і гілочками розмарина.

Відео рецепт 👇