Ролатини рулетики з баклажанів і сиру в томатному соусі

Як смачно зробити Ролатини рулетики з баклажанів і сиру в томатному соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

•Баклажани – 3 шт. (великі)
•Сир рікотта – 300 р.
•Сир моцарелла – 80 р.
•Сир пармезан – 40 р.
•Часник – 2 зубчики.
•Яйце – 1 шт.
•Цедра лимона – 1 ч. л.
•Петрушка – 1 ст. л.
•Сіль – 1/2 ч. л.

З’єднуємо всі інгредієнти в миску і ретельно перемішуємо.

Інгредієнти для томатного соусу:
•Протерті томати – 400 мл
•Часник – 2 зубчики.
•Цибуля біла – 1/2 шт.
•Петрушка – 2 ст. л.
•Оливкова олія – 3 ст. л.
•Сіль – 1 ч. л.
•Перець – 1/2 ч. л.
•Цукор – 2 ч. л.

Для начинки знадобиться:
•Моцарелла – 150 р.
•Пармезан – 50 р.

Ролатини рулетики з баклажанів і сиру в томатному соусі покроковий рецепт

1. Нарізаємо баклажани товщиною трохи менше 1 см і викладаємо на деко з пергаментом. Змастимо оливковою олією, підсолимо і додамо сухі італійські трави. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин. Приготуємо начинку з рикотты.

2. З’єднуємо всі зазначені інгредієнти, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на 30 хвилин. Для томатного соусу знадобляться протерті томати, я використав уже готові з упаковки, вони володіють вираженим томатним вкусом.

3. Обсмажуємо цибулю, часник і петрушку на оливковій олії протягом 2-3 хвилин, далі додаємо протерті томати і на слабкому вогні доводимо до кипіння, підсолимо, подперчим і збалансуємо смак цукром, щоб прибрати зайву кислинку томатов.

4. Приковываем кришкою і готуємо соус на слабкому вогні 20-30 хвилин. Готові баклажани дістаємо і даємо охолонути 10 хвилин. Начиняємо начинкою і закручуємо в рулетики. У форму для запікання додамо пару ложок томатної пасти і викладаємо рулети, залишивши невелику відстань між ними.

5. Заливаємо рештою томатним соусом і присипаємо сиром зверху. Відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 15-20 хвилин. Даємо відпочити 5-10 хвилин і можна подавати до столу, приємного аппетита.

Відео рецепт 👇