Розсипчастий рис з куркою в азіатському стилі

Як зробити смачний Розсипчастий рис з куркою в азіатському стилі. Ця страва обов’язково сподобається всім любителям трохи гостренького.

Інгредієнти

🔸філе курячого стегна – 400г
🔸рис жасминовий, преміум, Chang – 1 склянку
🔸вода – 1,5 склянки
🔸черрі – 8-10шт
🔸солодкий соус чилі Лемонграс Suree – 1-2ст.л
🔸сіль за смаком
🔸зелений лук і кунжутне насіння для подачі

Розсипчастий рис з куркою в азіатському стилі покроковий рецепт

1. Для того, щоб зварити розсипчастий рис, потрібно спочатку його добре промити раз 10, щоб вода стала прозора. На 1 склянку рису знадобиться 1,5 склянки води. Воду наливаємо в каструлю, доводимо до кипіння, висипаємо промитий рис, перемішуємо і після закипання варимо 20 хвилин на мінімальному вогні під крышкой.

2. Кришку не відкриваємо, це важливо. Після цього знімаємо з плити і акуратно піднімаємо рис знизу (распушаем його). Накриваємо кришкою і даємо постояти 7-8 хвилин. Цей елітний сорт рису ідеально поєднується з іншими продуктами і надає страві ніжно горіхово-вершковий аромат. Поки вариться рис готуємо курицу.

3. Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі близько 10 хвилин. Додаємо помідори черрі і дуже смачний соус «Солодкий чилі Лемонграс». Ну, а тепер красиво викладаємо на тарілку, посипаємо зеленою цибулею, кунжутним насінням і ви тільки подивіться яка краса получается.

Відео рецепт 👇