Як зробити рибу Короп фарширований горіхами 😋 смачне і ароматне блюдо 😋
Інгредієнти
Короп (у мене 1,5 кг)
Волоські горіхи 90-100 р
Сметана 2 ст. л (або будь вершки)
Цибулина 1 шт.
Петрушка
Сушений часник 2 ч. л
Чорний перець за смаком
Орегано сушений 2 щіпки
Сіль за смаком
Риба Короп фарширований горіхами покроковий рецепт
1. Можна використовувати рослинні вершки , якщо ви постите. Волоські горіхи заливаємо окропом на 5 хвилин, відкидаємо на друшляк , підсушуємо на бумаж. рушник і подрібнюємо. Карпа миємо, чистимо від луски і нутрощів , видаляємо зябра , обсушуємо бумаж. полотенцем.
2. Обсмажуємо на змащеній рослинному маслі сковороді цибулю, додаємо горіхи і сметану , 1 ч. л сушеного часнику трохи солимо, перчимо і все добре перемішуємо і вимикаємо Подрібнюємо петрушку і додаємо до орехам.
3. На поверхні карпа робимо неглибокі насічки , солимо з двох сторін і всередині, в черевце кладемо горіхову начинку і скріплюємо зубочистками. Змащуємо карпа сметаною , посипаємо орегано, чорним перцем , сушеним часником і залишаємо на хв 30.
4. Запікаємо в розігрітій духовці при t 180 ℃ 45-60 хв (залежить від розміру) , змащуючи утвореним соком . Вимикаємо і даємо відпочити в прочиненими духовці 5 хв. Виймаємо зубочистки і подаємо , нарізавши на шматки і посипавши петрушкою 😋.
Відео рецепт 👇