Риба Палтус в духовці місо-соусі з брокколі та брюссельської капустою

Як смачно зробити Риба Палтус в духовці місо-соусі з брокколі та брюссельської капустою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. ⠀ Хочете спробувати блюдо з незвичайним смаком, яке дуже популярне в ресторанах? Смак дуже цікавий і насичений завдяки місо-пасті. ⠀ Місо — це продукт традиційний японської кухні. ⠀ Це блюдо готується дуже просто і швидко. Видаляю плавниковые кістки, шкіру і разделываю на підлозі-стейки. Звичайно, можна готувати і зі шкірою, але так філе будемо максимально ніжним і добре просочиться смачним соусом.

Інгредієнти

Палтус підлозі-філе — 6 шт;

Для місо-соусу:
Місо-паста — 50 р;
Цукор — 35г;
Мірін (солодке рисове вино) — 20 мл;
Саке (можна використовувати звичайне, біле сухе вино) — 20 мл

Для гарніру:
Броколі — 1/2 качана;
Брюссельська капуста — 8-10 качанчиків;
Вершкове масло — 15 г;
Сіль — 1 ст. л.

Риба Палтус в духовці місо-соусі з брокколі та брюссельської капустою покроковий рецепт

1. Змішати саке, мірін і цукор. Довести до кипіння, розчинити цукор і додати місо-пасту. Добре перемішати, трохи випарити до консистенції кефіру і охолодити. ⠀ Підготовлене філе риби викласти в ємність, густо змастити остившім місо-соусом, за допомогою кулінарної кисті, кожен шматочок з усіх сторон.
2. Відкласти на годину або півтора маринуватися. ⠀ На деко викласти лист кулінарної паперу, зверху через відстань шматочки риби, ще раз рясно змастити місо-соусом і помістити в попередньо розігріту духовку до 180°С, приблизно на 8 хвилин. ⠀ Палтус готується дуже быстро.
3. За рахунок вмісту цукру проявляється гарний рум’янець, що робить страву дуже апетитним. ⠀ Броколі розділити за допомогою ножа на суцвіття однакового розміру. Брюссельської капустн підрівняти кочережки, видалити крайні некрасиві листочки. ⠀
4. У сотейник наливаємо близько літра води, доводимо до кипіння, додаємо 1 ст. л. солі і як тільки вода знову закипить, закидаємо спочатку суцвіття брокколі на дві хвилини (вказую час при якому овочі доходять до стану альденте ☝️), відразу виймаю з води за допомогою шумівки. ⠀
5. Далі закидаю в киплячу воду брюссельську капусту, рівно через п’ять хвилин виймаю. ⠀ Заправляємо овочі гарячим вершковим маслом. Красиво сервіруємо і відразу подаємо на стіл! ⠀ Ах так! І не забудьте про пелюстки маринованого імбиру! Він тут дуже до речі 👍 ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇