Рис Різотто з білими грибами і вином

Як смачно зробити Рис Різотто з білими грибами і вином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

(на дві порції):

▫️Рис арборіо 120 р
▫️Білі гриби 200 г
▫️Бульйон приблизно 400-500 мл
▫️Сухе біле вино 120 мл
▫️Пармезан за смаком
▫️Цибуля 1 шт.
▫️Масло вершкове 5-7 р
▫️Олія оливкова 1 ст. л.
▫️Сіль за смаком

Рис Різотто з білими грибами і вином покроковий рецепт

1. Дрібно нарізаємо цибулю. Білі гриби нарізаємо кубиком. За бажанням можна зробити ще два акуратних слайсу з грибів, а потім обсмажити їх окремо для прикраси. У сковорідці розігріваємо вершкове і оливкове масло й обсмажуємо цибулю з грибами.

2. Коли гриби стануть золотистими додаємо в сковорідку рис. Обсмажуємо його приблизно хвилинку, щоб він ввібрав всі аромати, а потім вливаємо біле вино.

3. Після випаровування вина починаємо поступово додавати бульйон: вливаємо один ополоник, даємо рідини випарується, паралельно злегка помішуючи, потім ще один ополоник і так, поки рис не дійде до стану аль-денте.

4. В кінці посипаємо пармезаном, перемішуємо і знімаємо з вогню. Все готово, викладаємо на тарілку, прикрашаємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇