Паста Карбонара з сиром

Як зробити Пасту Карбонара з сиром рецепт протой. Я сьогодні їду в Рим і з такої нагоди римський рецепт у стрічці! У традиційному рецепті карбонари немає ні вершків, ні часнику, ні лука, ні масла, ні петрушки. Соус складається з жовтків і сиру. Пастеризируем жовтки окропом від пасти, додатково можна заважати соус над каструлею, де вариться паста, вийде водяна баня, якщо боїтеся сирих яєць.

Інгредієнти

на 2 порції:

•200гр пасти (традиційно спагетті, можна ригаттони)
•4-5 яєчних жовтків
•100гр щековины (гуанчале) (альтернативою можуть бути сало або грудинка)
•60гр тертого сиру (традиційно готують з пекоріно, але допустимо і з пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром)
•чорний перець
•сіль

Паста Карбонара з сиром покроковий рецепт

1. Закинути варитися спагетті в киплячу підсолену воду. Нарізати на невеликі шматочки і обсмажити на сковороді (без додавання олії) щековину (гуанчале) до прозрачности.
2. Перемішати віночком жовтки з сиром. Поперчити. Додати трохи води, в якій вариться паста. Коли спагеті зварилися до стану “аль денте”, додати їх в сковороду до гуанчале разом з невеликою кількістю води, в якій вони варилися, і перемешать.
3. Перемішати спагетті з яєчно-сирним соусом. Можна прямо в мисці, щоб жовтки не зварилися. При подачі посипати чорним перцем і сыром.