Запечені курячі грудки в духовці з рисом і часником Гордона Рамзі

Як смачно зробити Запечені курячі грудки в духовці з рисом і часником Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4 порції:

4 філе курячих грудок, зі шкірою
4 см шматочки свіжого кореня імбиру, очищеного і нарізаного соломкою
6 шт зеленого лука: 4 – обрізати і розрізати навпіл; 2 – тільки зелена частина, дрібно нарізати для подачі
500 мл курячого бульйону
2 ст. л. рисового вина Шаосин
1 ст. л. світлого соєвого соусу
Морська сіль

Для рису з часником:
260 г жасминового рису
1 ст. л. рослинного масла
1 ст. л. кунжутного масла
3 великих зубчики часнику, очищених і дрібно нарізаних
500 мл курячого бульйону
Щіпка меленого білого перцю

Запечені курячі грудки в духовці з рисом і часником Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 200°C. Зніміть шкіру з курячих грудок і зіскоблити з неї зайвий жир гострим ножем. Посоліть шкіру з обох сторін і покладіть на деко. Покладіть зверху ще один лист, щоб шкіра залишалася плоскою, і поставте в духовку на 12-15 хвилин до золотистого кольору і хрусткої корочки.
2. Відкладіть в сторону остигати. Покладіть курячі грудки, імбир, половинки зеленого цибулі 500 мл курячого бульйону в каструлю, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Тим часом вимийте жасминовий рис 3 рази і злийте воду. Розігрійте рослинне і кунжутне масло в сотейнику, додати часник і готуйте 2 минуты.
3. Додайте рис, 500 мл курячого бульйону, перець і доведіть до кипіння. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть на повільному вогні 5-8 хвилин до готовності риса.
4. Як тільки курка закипить, зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 5 хвилин. Вийміть курку з каструлі і відкладіть в сторону, щоб вона відпочила. Вийміть зелений лук і швидко доведіть бульйон до кипения.
5. Додайте вино Шаосин, соєвий соус і готуйте ще 5 хвилин. Розділіть рис по тарілках, потім наріжте курку скибочками і покладіть зверху. Розлийте бульйон і прикрасьте зеленою цибулею. Накришить курячу шкіру перед подачей.