Салат Мімоза з червоною рибою і сиром шарами

Як смачно зробити Салат Мімоза з червоною рибою і сиром шарами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2. Картопля 2шт 🥔
3. Морквина 1шт 🥕
4. Цибулю трохи 🧅
5. Яйця 3шт 🥚
6. Червона риба холодного копчення (форель, кета, сьомга) 150гр
7. Твердий сир 50гр 🧀
8. Апельсин 🍊
9. Мазик
10. Кріп-пару гілочок
11. Сіль, перець

Салат Мімоза з червоною рибою і сиром шарами покроковий рецепт

1. Картоплю і моркву загортаємо у фольгу і мінімум годину (може знадобитися більше часу) запікаємо в розігрітій до 180гр духовці. Готовим овочів даємо повністю охолонути. Поки овочі остигають підготуємо все інше. Цибулю нарізаємо дуже дрібним кубиком і перекладаємо в чашку з холодною водою, щоб знизити його убивчість 😁
2. Варимо яйця (опускаємо у вже киплячу воду на 10хв) очищаємо, ріжемо на половинки і відокремлюємо жовтки від білків. Рибку нарізаємо на маленькі кубики. Апельсин ретельно промиваємо з милом в гарячій воді. У пачки мазика відрізаємо куточок, щоб можна було видавлювати тонкою цівкою. Картоплю натираємо на крупній терке.
3. Моркву натираємо на дрібній тертці і додаємо в неї трохи (як спецію) апельсинової цедри теж натертої на дрібній тертці. Білки натираємо на дрібній тертці. Сир натираємо на дрібній терке.

4. Збираємо салат: 1 шар – основа – картопля, ущільнюємо по-сильніше, зверху додаємо мазик і перчик. 2 шар – рибка, ущільнюємо, додаємо мазик і трохи лучка. 3 шар – білки, не ущільнюємо, зверху мазик і перчик. 4 шар – морква з цедрою, акуратно ущільнюємо, щоб сильно не притиснути білки, зверху мазик. 5 шар – сир, не уплотняем.
5. Зверху натираємо половину жовтків, додаємо чорний перець і прикрашаємо гілочками кропу. Якщо все правильно зробити, виходить дуже повітряна мімоза. Якщо є кулінарні кільця, рекомендую порційно збирати салат в них.

6. P. S. По солі дивіться самі, я взагалі не додавав так як рибка, сир і мазик дають досить солі. У вас точно залишиться половина жовтків і швидше за все картопля, рибу не шкодуємо, використовуємо всю, і ще раз загострюю увагу – лучка і цедри повинно бути небагато, дійте 😉