Як смачно зробити Салат вінегрет із запечених овочів в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Вінегрет, як і борщ, кожна господиня готує по-своєму. Хтось додає в нього квасолю, а хтось і зовсім додає в нього солону оселедець. Але як би то не було, він завжди дуже смачний, легкий і свіжий. Сьогодні я розповім свою версію цього популярного салату і хто знає, може саме вона припаде вам до смаку.
Інгредієнти
дивіться нижче
Салат вінегрет із запечених овочів в духовці покроковий рецепт
1. Овочі: морква, буряк і картопля, я не варю, а тільки запікаю. Кожен овоч добре промити, загорнути у фольгу і запекти в духовці. Готовність перевірити гострим ножем. Він має легко проходити до середини овоча. Для вінегрету я беру рівний обсяг даних овочів. Припустимо, по одній чашці. Готові овочі остудити, очистити від шкірки і нарізати дрібним кубиком.
2. Додати квашену капусту. Теж дивимося на обсяг, одна чашка. Капусту потрібно попередньо віджати від розсолу. Вона повинна бути сухою. Додаємо зелений консервований горошок, одну чашку. Краще брати молодий, ніжний. Додаємо дрібно нарізані мариновані огірки, одну чашку. Додаємо дуже дрібно нарізаний червоний лук, половина чашки.
3. Соус: дві ст. л. лимонного соку+ 4 ст. л. рослинного масла (увага! Ароматного) + 0.5 ч. л. сіль 1 ч. л. чорний перець середнього помелу, але обов’язково свіжого+ 0.5.ч.л.лисььев свіжого чебрецю( якщо сушений то 0.3)+ 0.5. ч. л. мед+ 0.5. ч. л. горчицы.
4. Все добре перемішати виделкою або влити в баночку, закрити кришкою і збовтати. Додати соус до салату і перемішати. Подавати вінегрет неодмінно з одним перепелиним яєчком. Салат готовий. Приємного аппетита.