Салат з апельсином, курячою грудкою, авокадо і стручкової квасолею

Салат з апельсином, курячою грудкою, авокадо і стручкової квасолею простий рецепт. Свіжий, але ситний салат. Ідеальний легкий обід, дуже рекомендую 🤌
*Для прискорення процесу грудку можна обсмажити без панірування або запекти у духовці (у рукаві або фользі).

Інгредієнти

✅філе курячої грудки – 1 шт;
✅стручкова квасоля – жменя;
✅авокадо – 1 шт;
✅апельсин – 1 шт;
✅рукола або салатний мікс – 2 жмені (~60г);
✅гарбузове насіння – за бажанням;

Для панірування грудки:
✅яйце – 1 шт;
✅борошно – 2 ст. л;
✅панірувальні сухарі – 3 ст. л. (у мене були панко)
✅бальзамічний соус – за бажанням

Заправка:
✅оливкова олія – 2 ст. л;
✅бальзамічний оцет – 1 ст. л.
✅сіль, перець – за смаком

Салат з апельсином, курячою грудкою, авокадо і стручкової квасолею покроковий рецепт

1. Стручкову квасолю відварюємо в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин до готовності, зливаємо, обдаємо холодною водою. Курячу грудку ріжемо вздовж, солимо, перчимо. Обвалюємо в борошні, потім занурюємо яйце, а потім у панірувальні сухари.

2. Обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії ~по 5 хв з кожного боку до готовності. Нарізаємо грудку на тонкі шматочки. Авокадо нарізаємо часточками. З апельсина вирізаємо м’якоть. Змішуємо інгредієнти для заправки.

3. На блюдо викладаємо 2 жмені руколи, зверху авокадо, грудку, апельсин, за бажанням посипаємо гарбузовим насінням. Поливаємо заправкою. Зверху можна полити ще бальзамічним соусом.

Відео рецепт 👇