Салат з кальмарами, помідорами, шпинатом, картоплі та цибулею

Дуже смачний салат з гігантськими щупальцями кальмара. Готується просто, а виглядає святково. Салат з кальмарами, помідорами, шпинатом, картоплі і цибулею простий рецепт.

Інгредієнти

✔️щупальця кальмара 1 кг (сильно увариваются)
✔️жменю рукколи
✔️жменю шпинату
✔️500 гр молодої картоплі
✔️кримський солодкий цибуля 1 шт
✔️помідори черрі 300 гр
✔️для варіння щупалець: ріпчаста цибуля, болгарський перець, морква, чебрець і розмарин, сіль

✔️Заправка: 1 зубчик часнику, 6 ст л соку лимона або лайма, гірчиця зерниста 0,5 чл і 0,5 чл діжонської гірчиці, соєвий соус 3 чл, кленовий сироп 2 чл (або інший підсолоджувач), 6 ст л оливкова олія

Салат з кальмарами, помідорами, шпинатом, картоплі і цибулею покроковий рецепт

1. Відварити картоплю в мундирі до напівготовності. Щупальця варимо з додаванням трав і коріння 1 година 30 хвилин без активного кипіння, не повинно бути бульбашок, мінімальна мощность.
2. Картоплю обсмажую на відкритому вогні на садже до рум’яної скоринки, щупальця змащую олією і трохи підсмажую над вугіллям, щоб наїлося дымом.
3. З’єднуємо всі інгредієнти для заправки, черрі ріжемо навпіл. Збираємо салат: нижній шар рукола і шпинат+заправка, потім викладаємо шматочки кальмара, пір’я солодкого лука, картопля і черрі, поливаємо заправкой.
4. Сюди так само відмінно підійдуть маслини і оливки! Картопля можете придавити склянкою і тоді він сильніше вбере в себе заправку!