Самий смачний морквяний пиріг з кремом в духовці простий рецепт. Коржі на торт печуться в двох формах 16-18 см, потім розрізаються кожен на 2. Якщо роз’ємні форми, то бажано дно обтягнути фольгою. Або можна спекти в одній великій квадратної/прямокутної форми і зібрати тортик як у мене (корж ділиться навпіл і кожен розрізається на 2 Коржі виходять вологі, м’які і пухкі. Пиріг смачний сам по собі, так що можна і не збирати торт.
Інгредієнти
290 г натертої на дрібній тертці моркви,
280 г просіяного борошна в/с,
200 р раст. олії без запаху,
150 г цукру (бажано тростинного),
100 г підсмажених і рубаних волоських горіхів,
4 великих яйця кімнат.темп,
1-2 ч. л. кориці,
цедра одного апельсина,
15 г розпушувача (3 ч. л. або 2 ч. л. розпушувача+1/3 ч. л. гашеного соди),
1/3 ч. л. солі.
Крем:
збита з сах. пудрою 25% сметана
кілька крапель харчового масла апельсина
500 г сметани
100 г пудри.
Самий смачний морквяний пиріг з кремом в духовці покроковий рецепт
1. Збити яйця з цукром і сіллю до пишноти й посвітління. Влити масло, розмішати. Всипати борошно з розпушувачем і корицею, розмішати. Додати моркву з цедрою, размешать.
2. Додати волоський горіх, розмішати. Випікати при 180 гр. 45 хв. (до сухої скіпи). Дати охолонути на решітці без форм.
3. В якості крему у мене збита з сах. пудрою 25% сметана + кілька крапель харчового масла апельсина. 500 р сметани, 100 г пудры.