Семіфредо — традиційний італійський рецепт, чимось схожий на мороженку, але не такий поточний. Якщо описувати його текстуру, то це сухе дуже смачне вершкове морозиво. І для його приготування не потрібна морожениця. Що величезний плюс, не у кожного на кухні вона знайдеться🤔 Як зробити Семіфредо морозиво традиційне італійське рецепт простий. І так, літо скінчилося, малина теж, вересень, холоду, всі справи. Але календар не причина відмовляти собі в холодних десертах. ⠀
Вангую🤓 і відповідаю навіщо тут ксантанова камедь і що це таке. Пропустимо частина з занудством про полісахариди. Якщо говорить людською мовою це стабілізатор, він же загусник, перешкоджає утворенню кристалів льоду при заморожуванні😜 В принципі тут вона і не потрібна, але на всяк випадок додав трохи в якості експерименту. Адже в планах зробити повноцінну мороженку з лавандою.
Вангую🤓 і відповідаю навіщо тут ксантанова камедь і що це таке. Пропустимо частина з занудством про полісахариди. Якщо говорить людською мовою це стабілізатор, він же загусник, перешкоджає утворенню кристалів льоду при заморожуванні😜 В принципі тут вона і не потрібна, але на всяк випадок додав трохи в якості експерименту. Адже в планах зробити повноцінну мороженку з лавандою.
Інгредієнти
Для малинового конфі
— 200 г малинового пюре або будь-якого іншого фруктового пюре
— 50 р цукру
— 4 г желатину в платинах
— 30 мл води
⠀
Для фісташкового полуфреддо
— 350 мл вершків 33%
— 100 г цукру
— 50 г несолоних фісташок
— 50 г макадамії
— 3 яєчних білка (90 г)
— ¼ ч. л. кстантановой камеді (опціонально)
— ванільний екстракт
— блендер з чашею і віночком
— форма 20×10 см
⠀
Для прикраси
— фісташки
— свіжа малина
Семіфредо морозиво традиційне італійське покроковий рецепт
1. Для малинового конф.
Замочіть желатин в холодній воді. У невеликому сотейнику розтопіть пюре, змішайте з цукром і водою, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Відіжміть желатин і вмішайте в пюре, дайте йому остыть.
Замочіть желатин в холодній воді. У невеликому сотейнику розтопіть пюре, змішайте з цукром і водою, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Відіжміть желатин і вмішайте в пюре, дайте йому остыть.
2. Замочіть фісташки у воді на 10 хв, зніміть з них шкірку, знаю це досить напряжно, але, з іншого боку, це дрібна моторика. Подрібніть горішки блендером з половиною цукру в дрібну крихту. В окремій мисці збийте білки до піни, додайте цукор, що залишився і камедь, продовжуйте збивати до стійких пиков.
3. В іншій мисці збийте вершки з ванільним екстрактом до м’яких піків. Перекладіть до білків, всипте горішки з цукром і дуже акуратно перемішайте лопаткой.
4. Викладіть у форму пергамент, так щоб частина пергаменту звисала, залийте шарами: рідке семіфредо, малинове конфі, семіфредо. Закрийте пергаментом і відправте в холодильник на добу. Вийміть мороженку на тарілку, дайте нагрітися 10 хв, прикрасити фісташками і ягодами, подайте на стол.