Шоколадна панна котта на вершках і желатині простий рецепт. У своїй останній публікації я писав про те, як легко і просто карамелизовать білий шоколад за допомогою мікрохвильовки. Сьогодні я розповім вам, як приготувати панна-котту на основі цього шоколаду.
Здавалося б, усього чотири інгредієнти, але результат буде чудовий. Панна-котта виходить злегка пружної, гладкою і густий. Кожна її ложка – це карамельно-вершкове насолоду. Таку панна-коту можна готувати як самостійний порційний десерт, розлив по креманкам, так і в якості начинки для тортів чи тістечок, заморозивши її.
Здавалося б, усього чотири інгредієнти, але результат буде чудовий. Панна-котта виходить злегка пружної, гладкою і густий. Кожна її ложка – це карамельно-вершкове насолоду. Таку панна-коту можна готувати як самостійний порційний десерт, розлив по креманкам, так і в якості начинки для тортів чи тістечок, заморозивши її.
Інгредієнти
Для панна-котти вам знадобиться:
▪️ вершки 33% – 165 р
▪️ сироп глюкози – 6 р
▪️ желатин порошковий (220 bloom) – 2,7 р
▪️ шоколад карамелізований 32% – 99 г
Шоколадна панна котта на вершках і желатині покроковий рецепт
1. Вершки з глюкозою в сотейнику нагріти. Розпустити в вершках попередньо замочений желатин.
2. Вилити вміст сотейника на шоколад. Пробити блендером, намагаючись не ввести бульбашки воздуха.
3. Розлити панна-коту по креманкам. Прибрати в холодильник на 6 годин. Або розлити по силіконових форм і прибрати в морозилку.