Шоколадна паска з айвою

Як зробити Шоколадний паска з айвою рецепт простий. Кожен рік я преумножаю свої великодні художества, хочеться показати багато і відразу, а виходить всього два-три нових рецепта) Але зате яких! Кожен чітко виміряний мною за пропорціями, в кожному намагаюся привнести родзинку і неизбитость, але і від традицій намагаюся не відступати. Паска повинен бути солодким, ніжним, повітряним, пористим… ось і цей такий, тільки шоколадний 😁, давно хотіла його в свою колекцію. І з задоволенням ділюся ним з вами! ❤😘 Шоколадність доповнила цукатами з айви, вони домашні, таких більше немає), тому сміливо замінюйте їх тим, що вважаєте більш доречним: цитрусові чудово відтіняють, вишня і журавлина будуть тут дуже гарні і навіть простий родзинки в цьому куличе заграє изЮмительно 😋😊

Інгредієнти

На кексову форму D 22 см, з виїмкою посередині

• 270г борошна
• 35г какао алкализированного IRCA
• 120г цукру
• 10г цукру з нат.ваніллю Dr.Oetker
• 5г дріжджів швидкодіючих
• 2 яйця С1 (105г)
• 70г молока
• 20г рома
• 40г сл.масла
• 1г солі

ПРОШАРОК
• 130г цукатів айви (можна замінити)
• 60г темного шоколаду

ГЛАЗУР
• 80г молочного шоколаду + 50г вершків 10%
• 20г какао IRCA + 20г вершків 10%

Шоколадна паска з айвою покроковий рецепт

1. Тісто вимішується з допомогою міксера. Борошно змішати з дріжджами і какао. Цукру, сіль збити до легкої піни з яйцями (кімн. t), влити тепле молоко. Вилити цю масу в борошняну суміш, почати вимішувати насадкою гак. Розтопити масло, вилити в тісто. Вимішувати 10-15 хв. Миску добре змастити вершковим маслом, перекласти в неї тісто, накрити пленкой.
2. Прибрати підходити в тепле місце в три рази. Не квапити тісто, воно може підходити довше звичайного, мені треба було 2 з гаком години. Потім тісто обім’яти. Можна відразу змішати з наповнювачем, а можна розтягнути в пласт розкласти цукати і шоколадні каллеты, загорнути в рулет, покласти в кексову форму. Накрити плівкою і дати ще раз підійти у два/два з половиною рази, у теплому місці, близько 40-60 мин.
3. У цей час добре розігріти духовку до 180°С, на самий верх встановити порожній лист, щоб не горіла верхівка паски. Підійшов паска встановити на рівень нижче середнього і випікати близько 25-30 хвилин, до сухої шпажки (кілька крихт вітаються], головне не пересушити! Він повинен бути соковитим і не дуже крошиться.

4. Остудити у формі. Витрусити. Для глазурі шоколад і вершки розтопити на водяній бані, вимішати до однорідності. Окремо розвести гарячими вершками, какао, до кашки. З’єднати обидві суміші. Нанести глазур на паски і доповнити великодніх декором. Я звила изомальтовое гніздо, прикрасила його журавлина в цукрі і білими драже. Готове. Насолоджуйтесь!