Домашня ватрушка з сиром, сметаною і дріжджами

Вона чудова, друзі! Взагалі, звичайно ж, рецептів ватрушки тисяча. Як зробити домашню ватрушку з сиром, сметаною і дріжджами рецепт простий в духовці. Кругла, відкрита зверху і защипанная тільки з країв коржик наповнюється, як правило, сиром і рідше – варенням або повидлом.

Інгредієнти

•Борошно-400/450 гр.
•Тепле молоко-150 мл
•Сухі дріжджі-3 ч. л
•Сіль-щіпка
•Цукор-50 гр.
•Яйце-1 шт.
•Вершкове масло-40 гр.

Начинка:
•Сметана або Грецький йогурт-80 гр.
•Сир(сухий)-180/200 гр.
•Цукор-70 г,
•Яйце-1 шт.

Домашня ватрушка з сиром, сметаною і дріжджами покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо дріжджі, перемішуємо і даємо постояти 10 хвилин до бульбашок., потім додаємо цукор, сіль, яйце, борошно і розтоплене вершкове масло. Тісто ставимо в тепле місце на 1.5 години для підйому. На начинку змішуємо всі інгредієнти до однородности.
2. Формуємо пиріг, затискаємо краю. Перед випічкою ватрушку обмазуємо сумішшю жовтка і вершкового масла, щоб вони були не тільки повного, але й апетитно рум’яними. Розподіляємо по тесту сирну начинку.
3. Відправляємо ватрушок в попередньо розігріту духовку на 180 ° 30-40 хвилин. Бортики готової ватрушки змащуємо рідким медом , виходить глянцевий ефект.☺️ Приємного апетиту!