Шоколадні капкейки з карамельним центром і декором з цукрової мастики. Дуже просте тісто, капкейки виходять смачні, ніжні. Оформлення і начинку можна зробити по своєму смаку.
Інгредієнти
Яйце 1 шт.
Цукор 70 р.
Масло рослинне 40 р.
Кефір 70 мл.
Борошно 85 р.
Какао 15 р.
Розпушувач 1 ч. л.
Сода 1/3 ч. л.
Сіль щіпка, ваніль.
⠀
Цукрова мастика:
Цукрова пудра 175 р.
Желатин 0,5 ч. л.
Вода 1,5 ст. л.
Мед 0,5 ст. л.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Шоколадні капкейки з карамельним центром покроковий рецепт
1. Збиваємо яйце з цукром до пишності, вливаємо олію і кефір. Смешившем сухі інгредієнти і вводимо частинами. Перемішуємо до однорідності і відразу розливаємо по формах. Якщо великі, то 6 шт. Якщо менше, то беріть 7, а то може витекти. ⠀ Випікаємо при 160° 20-25 хвилин до сухої зубочистки. ⠀
2. Остуджуємо і можна акуратно вирізати серединку, заповнити карамеллю (у мене солона ) або джемом, наприклад вишневим. ⠀ Вирізана частина кексу послужить опорою для фігурки приведення. ⠀ Капкейки можна доповнити шапочкою смачного крему, або зробити як у мене, приведення із цукровою мастики.
3. Для цього: ⠀ Желатин заливаємо водою, після набухання нагріваємо до розчинення на водяній бані або невеликому вогні, або імпульсами в мікрохвильовці. Головне, не можна доводити до кипіння. ⠀
4. В цю рідину додаємо ванільний цукор, мед і щіпку лимонної кислоти, розмішуємо до розчинення і вливаємо в цукрову пудру. ⠀ Перемішуємо ложкою, а потім руками, замішуємо тісто. Для зручності можна перекласти на поверхню злегка присипану крохмалем. ⠀
5. Якщо мастика не еластична, кришиться, додайте трохи води, у мене пішло трохи менше чайної ложки. Працюємо з одним шматком, решта обертаємо харчовою плівкою, щоб не подсыхало.
6. Формуємо як на відео, оченята малюємо за допомогою розтопленого шоколаду і зубочистки. ⠀ Мастики вийшло трохи більше, ніж мені потрібно для декору, залишок можна зберігати в холодильнику кілька тижнів, а в морозилці кілька месяцев.
Відео рецепт 👇