Шоколадні тарти з праліне

Як смачно зробити Шоколадні тарти з праліне простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто шаблі:
Масло кімнатної температури – 60 гр.
Мигдальна борошно – 20 гр.
Цукрова пудра – 60 гр.
Яйця – 25 гр.
Борошно – 115 гр.
Какао – 15 гр.
Сіль – 1 гр.

Праліне: (2 розкладки)
Мигдаль-75 гр.
Фундук – 75 гр.
Цукор – 100 гр.

Збитий ганаш з праліне.
Вершки 33% – 110 мл
листової Желатин – 5 гр ( 1 аркуш)
Білий шоколад (розтопити) – 50 гр.
Вершки 33% – 55 мл
Паста праліне – 55 гр.

Шоколадний ганаш.
Вершки 33% – 195 мл
Вершкове масло – 22 гр.
Темний шоколад (розтопити) – 100 гр.
Молочний шоколад (розтопити) – 50 гр.
Мед – 7 гр.

Шоколадні тарти з праліне покроковий рецепт

1. Тісто шаблі:
1. Масло змішати з цукровою пудрою.
2. Додати мигдаль, сіль і яйця, перемішати. Додати борошно і какао, перемішати.
3. Розкачати тісто товщиною 3 мм Прибрати в холодильник мінімум на 2-4 години. Розкласти тісто по формах, заморозити 1 годину.
4. Випікати при 160-170 гр близько 15-20 минут.

2. Праліне: (2 розкладки)
1. Підсмажити горіхи в духовці.
2. Розтопити цукор, змішати з горіхами, остудити, подрібнити в блендері до стану пасти.
3. Другу частину горіхів поламати на окремі горішки (будемо використовувати для декору)

3. Збитий ганаш з праліне.
1. Желатин замочити в холодній воді.
2. Вершки 110 мл, нагріти до закипання, додати віджатий желатин , перемішати, додати розтоплений шоколад, холодні вершки 55 мл І праліне.
3. Пробити масу заглибним блендером, прибрати в холодильник мінімум на 2 години.
Перед використанням збити масу до стану крема.

4. Шоколадний ганаш.
1. Вершки довести до кипіння.
2. Додати мед, перемішати, вилити на весь шоколад, додати масло, пробити заглибним блендером, остудити при кімнатній температуре.

5. Збірка:
На дно охололих тарталеток нанести тонкий шар пасти праліне. Заповнити шоколадним ганашем. Зверху відсадити ганаш з праліне з допомогою круглої насадки. Зверху викласти трохи карамелізованих орехов.

Відео рецепт 👇