Як смачно зробити Шоколадні цукерки з фініками і арахісом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Фініки 300г (вага з кісточкою)
Смажений арахіс 100г
Шоколад 180-200г
Шоколадні цукерки з фініками і арахісом покроковий рецепт
1. Фініки залити окропом, витягнути кісточку і подрібнити в блендері або перекрутити через м’ясорубку. Арахіс порізати ножем або купити вже дроблений. Скачати невеликі кульки. Доньку накрити плівкою, викласти заготовки цукерок і відправити в морозилку на 1 ЧАС.
2. Шоколад розтопити в мікрохвильовці імпульсами за 15 секунд, після кожного імпульсу ретельно перемішуємо, навіть якщо здається, що цього робити немає необхідності! У мене шоколад розтопився за 4 імпульсу. Глазируем цукерки і відправляємо в холодильник.
3. Темперирование шоколаду: Чаша та інвентар ідеально сухі. Шоколад порубати на маленькі шматочки і розділити на 3 частини. 2 частини розтопити в мікрохвильовці імпульсами по 10-15 секунд і після кожного імпульсу добре перемешать.
4. Змінити температуру шоколаду, вона повинна бути близько 50-51 градусів. Додаємо третю частину шоколаду в розтоплений і активно перемішуємо. Нам потрібно щоб стався різкий перепад температуры.
5. З 50С до 28С. Тоді шоколад темперируется. Знову нагріваємо шоколад в мікрохвильовці до робочої температури (мені вистачило 15сек) і глазируем.
Відео рецепт 👇