Абрикосовий муссовый торт на вершках і желатині

Як зробити смачний домашній Абрикосовий муссовый торт на вершках і желатині простий рецепт духовці.

Інгредієнти

Форма 18 див. Бісквіт розрізається навпіл.
Або можна приготувати у формі ширше, як тарт на 1 бісквіті.

Бісквіт:
95 г дрібного цукру,
75 г борошна,
2 великих яйця кімнат.темп,
ванілін або цедра апельсина.

Мус:
500 г абрикос (вага без кісточок),
100 г цукру (за смаком, залежно від абрикос),
250 г дуже холодних вершків 33-35%,
15 г порошкового желатину + 75 г молока або апельсинового соку,
сік 1/2 лимона,
цедра апельсина (за бажанням).

Абрикосовий муссовый торт на вершках і желатині покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром в пишну, світлу масу. В три заходи просіяти борошно, перемішуючи силіконової лопаткою знизу вгору. Можна ароматизувати бісквіт ваніллю або цедрою (у мене 1 ч. л. порошку апельсинової цедри). Випікати при 180 гр. 25 хв. Абрикоси нарезать.
2. Додати цукор і сік лимона. Проварити 3 хв. на маленькому вогні після закипання. Подрібнити блендером. Накрити плівкою в контакт і добре охолодити. Желатин замочити в молоці. Розпустити на паровій бане.

3. Збити вершки до міцних піків. На низьких обертах або вручну з’єднати вершки з абрикосами і желатином. Можна додати 1-2 ч. л. свіжої апельсинової цедри. Вилити мус на бісквіт в кільці. Накрити другою половиною бісквіта. Прибрати в холодильник мінімум на 5 ч.