Пісочний пиріг з чорною смородиною та крихтою

Обіцяний рецепт пирога!) хоча п’ятниця вечір…)) нікому пиріг не потрібен 😅 але ви зберігайте і печіть потім! Пісочний пиріг з чорною смородиною та крихтою в духовці простий рецепт. Я пекла з чорною смородиною. Ви можете взяти будь-які інші ягоди.

Інгредієнти

Для основи:
Масло вершкове 90 р
Цукор 90 р
Борошно 200 г
Яйце куряче 1 С1 1 шт
Розпушувач 1 год л

Для начинки:
Смородина 300 м (можна інші ягоди)
Крохмаль 1 ст л
Цукор ~2 ст л

Для крихти:
Олію вершкове 50 р
Цукор 30 г
Борошно 70 р

Форма 20 див.

Пісочний пиріг з чорною смородиною та крихтою покроковий рецепт

1. Змішати борошно, розпушувач і цукор. Додати холодне вершкове масло, порізане на шматочки. Розтерти руками в крихту. Додати яйце і замісити тісто. Скачати в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник хвилин на 30. Для начинки змішати ягоди, крохмаль і сахар.
2. Кількість цукру регулюйте на свій смак і солодкість ягід. Для крихти змішати борошно з цукром і порізаним на шматочки холодним вершковим маслом. Розтерти руками в крихту. На злегка припыленной борошном поверхні розкачати тісто і акуратно перенести в форму.
3. Акуратно розподілити руками, формуючи бортик приблизно 2 см заввишки. Викласти начинку. Зверху посипати крихтою. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 35-40 хвилин до легкого рум’яного кольору. Дати пирогу охолонути. Готово!