Шоколадно-кавовий бісквіт на кефірі для торта

Як зробити Шоколадно-кавовий бісквіт на кефірі для торта рецепт простий.

Інгредієнти

ЦУКОР 400гр
БОРОШНО 225гр
КАКАО 95гр
СОДА 1,5 ч. л. (з гіркою)
Розпушувач 1.5 ч. л. (з гіркою)
СІЛЬ 1 ч. л.(велика сіль)
ЯЙЦЯ 2ШТ (С0)
КЕФІР 240 мл
Розтоплене сл.масло 115гр
1 чашка міцної кави (240гр)

Шоколадно-кавовий бісквіт на кефірі для торта покроковий рецепт

1. Змішати всі сухі інгредієнти в чаші міксера, якщо у вас стаціонарний міксер. Або в глибокій чаші з високими бортами, щоб під час збивання, тісто не розлетілося по всій кухні🤪. Додати яйця, кефір, вже розтоплене масло і продовжити збивати масу до густої однорідної консистенції (2хв)
2. Паралельно у вас вже повинен варитися каву в турці і як тільки він закипить, відразу ж вливайте його тонкою цівкою в шоколадну масу і продовжуйте збивати на початку на мінімальній швидкості(якщо не хочете потім мити стіни) далі збиваємо на максимальній (якщо дозволяють можливості міксера).
3. Збивайте до тих пір, поки на поверхні не з’явиться безліч дрібних бульбашок. Залийте тісто в 1/3 частину кільця, візуально поділивши його на 3 частини. Випікати при температурі t 150 ° режим верх/низ без конвекції. Перевіряти готовність по центру шпажкою (якщо виходить суха, значить бісквіт готовий).
4. Різати цей бісквіт практично не можливо без втрат, так як він дуже крихкий і соковитий, тому рекомендую випікати кожен корж в окремому кільці. Тісто розраховано на 3 коржа 18 см в діаметрі або 2 коржа в діаметрі 22см. Якщо одне кільце, то приблизно ділите тісто на 2 частини або 3 частини, дивлячись якого діаметру у вас кільце, а решта тісто спокійно чекає своєї черги. ЗАПЕВНЯЮ що з ним нічого не трапиться. Сода і разрыхлитетель не перестануть працювати. Перевірено особисто🔥👌.