Шоколадний чізкейк з абрикосом і шаблі

Як зробити смачний домашній Шоколадний чізкейк з абрикосом і шаблі простий рецепт.

Інгредієнти

Шаблі
100 г вершкового масла
75 г цукрової пудри
30 г мигдальної муки
200 г пшеничного борошна
20 гр какао
2-3г – солі
75 гр с1 – 1,5 шт яйця
3 г ваніліну
45 грам розтопленого вершкового масла
45 г молока або вершків

Абрикосовий соус.
300 гр абрикосів
75 гр цукру
50 гр соку мандарина або апельсина або води для соусу
15-20 гр води для крохмалю
20 гр крохмалю
1-3 гр лимонної кислоти
*якщо пюре промислове, то цукор не додаємо.

Сирна основа
400 сиру кисломолочного
1,5 яйце с1 ( 75гр)
150 гр вершків 33%
100 гр цукрової пудри
12 гр крохмалю
30 гр какао

Шоколадний чізкейк з абрикосом і шаблі покроковий рецепт

1. Шаблі.
Духовка прогріта до 180 – 200 градусів, режим верх—низ. Вершкове масло нарізати кубиком. Масло, цукрову пудру, мигдальне і пшеничне борошно, сіль, відміряти в діжу міксера. Перемішати насадкою «весло» або віночком до утворення дрібної крихти. Додати яйце, вымешать.
2. Тісто має зібратися в грудку. Якщо малюк не збирається у грудку, то додати ще приблизно 0,5 від яйця. Розкачати тісто в пласт товщиною 3-4 мм між двома тефлоновими килимками або аркушами паперу для випічки. Випікати в розігрітій духовці +/-15_ 20 хвилин до легкого рум’янцю. По готовності дістати з духовки і остудить.
3. Подрібнити шаблі до стану дрібної крихти. Додати в крихту суміш розтопленого вершкового масла і молока або вершків. Добре перемішати. Сформувати з крихти пісочну основу у формі діаметром 18 см, затягнути фольгою. Спочатку викласти і утрамбувати дно, потім стінки. Готову основу можна зберігати в морозилке.
4. Готуємо соус по цьому рецепту:
Абрикосовий соус солодкий
5. Сирна основа:
В діжу міксера відміряти всі інгредієнти для сирної основи (крім вершків), вимісити на низьких обертах до однорідності. Додати вершки, перемешать.
6. Збірка і випічка.
Духовку розігріти до 110-130 градусів, режим верх-низ. Пісочну основу дістати з холодильника. На дно за допомогою кондитерського мішка викласти половину сирної маси і зробити бортик. В середину бортика викласти частину абрикосового соусу. Зверху на соус з допомогою кондитерського мішка викласти другу половину сирної маси і розрівняти. На дно духовки поставити деко з гарячою водою. Випікати чізкейк на паровій бані +/- 1,2-1,3 часа.
7. Відкрити дверцята духовки, злегка струшуючи деко перевірити на готовність. Чізкейк готовий, коли біля бортиків він стабільний, а середина тремтить. По готовності, вимкнути духовку і залишити чізкейк остигати. Остиглий чізкейк переставити на підкладку і поставити в холодильник стабілізуватися на 4-6 години. Стабилизировавшийся чізкейк можна прикрасити зверху абрикосовим соусом.