Шоколадний хліб з какао і цільнозерновий борошном рецепт простий.
Інгредієнти
Опара:
10 г активної пшеничного закваски,
50 р пшеничного борошна в/с,
50 г води кімнат. темп.
Змішати, закрити, залишити бродити на 8-12 год.
вся опара,
150 г пшеничного борошна в/с,
100 г пшеничного ц/з борошна,
170-210 г води кімнат. темп.,
20 г какао-порошку,
50 г цукру,
5 г солі,
30 г шоколаду/ізюму/сушених ягід і т. п.
Шоколадний хліб з какао і цільнозерновий борошном покроковий рецепт
1. 170 г води розмішати опару. З’єднати обидва види борошна з какао і просіяти. Додати в опару з водою. Вимісити 5 хв. Чашу з тестом затягнути плівкою і залишити на 1 годину. У тісто ввести цукор, сіль і 10-40 г води (станом тесту). Вимішувати гаком не менше 15 мин.
2. Перекласти тісто в контейнер, закрити і залишити на 4 ч. Раз в годину розтягувати-складати. В перше розтягування внести добавки методом ламінування. Сформувати хліб. Залишити на 15 хв. на столі. Підкотити. Перекласти швом вгору в расстоечную корзину.
3. Затягнути пакетом. Залишити підходити на 2-2,5 ч. Випікати: 15 хв. при 250 гр. з пором, 10 хв. при 200 гр. без пари, допекти 10 хв. при 160 гр. Дати охолонути на решетке.