Як смачно зробити Шоколадний кекс простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. – Сьогодні ми з вами приготуємо чудовий шоколадний кекс. Впевнені, що він припаде до смаку як дітям, так і дорослим.
Перед тим як готувати кекс перевірте свій інвентар. Підійде будь-яка ємність. Ми рекомендуємо брати тісто з розрахунку на 1-1,2 кг тіста 1,8-2 літра об’єму. Тобто, якщо у вас є форма ємністю 1,8 літра, то тістова заготовка повинна мати масу в районі 1,1-1,2 кг.
Перед тим як готувати кекс перевірте свій інвентар. Підійде будь-яка ємність. Ми рекомендуємо брати тісто з розрахунку на 1-1,2 кг тіста 1,8-2 літра об’єму. Тобто, якщо у вас є форма ємністю 1,8 літра, то тістова заготовка повинна мати масу в районі 1,1-1,2 кг.
Інгредієнти
приведемо приклад на одну форму об’ємом 1,8 літра.
Отже, приступимо до виготовлення.
Спочатку давайте поглянемо на загальну рецептуру:
Борошно пшеничне – 400 г
Цукор – 272 р
Яйце – 290 р
Масло вершкове – 272 р
Хімічний розпушувач – 10 г
Ванільний цукор – 12 г
Какао порошок (краще «Брют», це какао з дуже темним кольором і шоколадним смаком) – 25-30 р
Шоколад білий/темний (шматочки, дропси) – 200 г
Шоколадний кекс покроковий рецепт
1. Перед початком роботи рекомендуємо розігріти духовку. Режим 160 С (вентиляція, верхній і нижній тени). Попередньо рекомендуємо просіяти борошно. Змішати її з хімічним розпушувачем, какао-порошком і ванільним цукром. Ця суміш буде чекати на свій зоряний час. Починаємо збивати масло з цукром. На збивальної машини на середній (або трохи вище) швидкості це займе близько 10 минут.
2. Масло можна взяти злегка розм’якшене (15-20 С). Воно швидше збивається. Після того, як збили цю суміш починаємо вводити по одному яйцю. Замішуємо ще близько 4 хвилин. Тепер акуратно вводимо борошно і промешивает 1-2 хвилини на малій швидкості. Важливо не затягнути тісто. Борошно можна промешать і без машини (рукою або лопаткою). У самому кінці додаємо шматочки шоколада.
3. Викладаємо тісто у форми. Змочуємо руки і розгладжуємо поверхню. Робимо борозенку скребком або шпателем і відсаджуємо туди смужку м’якого вершкового масла (воно забезпечити розрив поверхні в цьому місці). Випікаємо при 150-160 С, 55-65 минут.
4. Перші 20 хвилин з вентилятором, потім можна без них (тільки верхній і нижній тени). Контролюйте готовність за допомогою ножа або шпажки. Після остигання кекс можна змочити сиропом з усіх боків (100 г води і 100 г цукру нагріти до кипіння і проварити 5 хвилин на повільному вогні, потім додати туди 50 г будь-якого алкоголю (ром, коньяк, тощо).
5. Далі декоруємо на свій смак. Мені подобається використовувати стружку шоколаду, апельсинові цукати і декоративні посипання. Вибір за вами!
Відео рецепт 👇