Шоколадний кекс у духовці з какао порошком і шоколадним ганашем

Як смачно зробити Шоколадний кекс у духовці з какао порошком і шоколадним ганашем простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Кекс:
250 грам вершкового масла
350 мл води
200 грам родзинок
150 г коктейльної вишні
250 г цукру
0,5 чайної ложки меленої кориці 0,5 чайної ложки меленої гвоздики
4 ст л какао
0,5 чайної ложки солі
1 чайна ложка харчової соди
150 г горіхів пекан
500 г борошна

Шоколадний ганаш:
300 грам темного шоколаду
300 г жирних вершків
25 г вершкового масла

Прикраса:
Цукрова пудра, гілочки розмарину.

Шоколадний кекс у духовці з какао порошком і шоколадним ганашем покроковий рецепт

1. Помістіть всі інгредієнти,( для кексу) крім харчової соди, горіхів і борошна в каструлю і готуйте протягом 3 хвилин, потім відставте каструлю в сторону, щоб вона охолола. ⠀

2. Розчиніть харчову соду в невеликій кількості теплої води і додайте в злегка остигнула суміш разом з горіхами. Далі просіяти борошно і ретельно все перемешать.
3. Розігрійте духовку до 180°С. Вилийте тісто у форму і випікайте близько 45 хвилин. ⠀ Розтопити шоколад, вершки і масло. ⠀ Коли кекс охолоне, а ганаш трохи застигне, намажте ганаш на кекс і посипте цукровою пудрою. Прикрасьте розмарином. ⠀ До цього кексу ідеально підходить кулька горіхового мороженого.

Відео рецепт 👇